- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zawijaski z chleba tostowego
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Łosoś znad zatoki
- Pasta z bakłażana
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Grzanki III
- Placek z zielonego groszku
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Rolady z kurzych piersi
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Kopytka
- Pomidorki sauté
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Ryba w sezamie
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Ciasto jogurtowe
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Bruschetta na kilka sposobów
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Deser z rabarbarem
- Lekka rybna
- Ryba z porami i marchewką
- Napój z owoców jagodowych
- Korż - placek kresowy
- Rizotto z tuńczykiem
- Omlet po francusku
- Sos prowansalski aioli
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kisiel żurawinowy
- Puszysty mus wieloowocowy
- Pomidory z papryką po włosku
- Zupa z soczewicy do termosu
- Cukiniowe ciasto
- Zapiekanka turecka z miodem
- Papryka nadziewana twarogiem
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Kluski serowe z rodzynkami
- Rulonik z warzywami
- Różowy koktail truskawkowy
- Kulki serowo-orzechowe
- Zupa migdałowa
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Murzynek Jaś
- Kaszka z buzią
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Zapiekanka brokułowa
- Sorbet owocowy
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Sos koperkowy
- Kartofle duszone
- Deser gruszkowy
- Zupa gulaszowa
- Tarta z grzybami
- Pizza (bez glutenu)
- Zupa-krem z marchwi