- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Deser z kaszy jaglanej
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Sajgonki (bez glutenu)
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Deser z rabarbarem
- Jabłkowy kurczak
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Pascha II
- Guacamole
- Delikatny i puszysty sernik
- Galaretka z pigwy
- Pulpety z koperkiem
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Krupnik
- Kruche pierniczki
- Zapiekanki z bagietki
- Zupa krem ze szparagów
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Racuszki serowe
- Makaron z sosem dyniowym
- Domowy kisiel wiśniowy
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Ryba w sosie koperkowym
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Zupa śliwkowa
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Surówka z żurawinami i selerem
- Ciasto z dynią
- Ogórki faszerowane
- Zupa jarzynowa
- Kokosowy sernik
- Zupa z soczewicy do termosu
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Koktajl z melona
- Bułka orzechowa
- Tort makowy pyszny
- Pomidorowa trochę inna
- Napój z owoców jagodowych
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Placuszki serowe
- Krem z pomidorów
- Otulona brzoskwinia
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Rogaliki drożdżowe
- Kruche ciasto
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta jabłkowa II
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Sałatka z winogronami
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Kruche ciasto z musem owocowym