- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Placuszki drożdżowe
- Sałatka dziadka Julka
- Maślane bułeczki bez masła
- Owoce z kruszonką
- Kurczak z marchewką
- Tarta cebulowa II
- Daktylowe kulki
- Kartoflana zapiekanka
- Mrożone bezy z malinami
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Kurczak w potrawce
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Kurczak z kaszą
- Mleczne wafelki
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Bułki maślane
- Budyń z żółtkiem
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Makaron z serem
- Napój marchwiowo-malinowy
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kotlety gryczane
- Sos pomidorowy klasyczny
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Sałatka z malin i arbuza
- Cudowna cukinia
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Tęczowy sorbet
- Papryka faszerowana warzywami
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Zupa z marchwi
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Schab ze śliwkami
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Pieczone jabłka
- Dipy jogurtowe
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Warzywa smażone w cieście
- Zapiekanka turecka z miodem
- Zupa z soczewicy do termosu
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Domowe pesto uproszczone
- Brzoskwinowe oczko
- Deser z kaszy jaglanej
- Babeczki ryżowe ze śliwkami