- Pasta - jajo i basta
- Kolorowe gnocchi
- Krem z cukinii
- Zupa francuska
- Łagodny hummus
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Chrupiące wafle
- Chleb ziołowy
- Miodek cebulowy
- Cytrynowe ciasteczka
- Koktajl z melona
- Ryba w sezamie
- Zawijaski z chleba tostowego
- Kruche ciasto z masą makową
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Ryba z cukinią
- Naleśniki z sosem mornay
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Zapiekanka z pomidorami
- Zupa krem z pora
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Zupa krem z kalafiorów
- Pulpety z koperkiem
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Sola meuniere
- Sałatka makaronowa
- Sałata z truskawkami
- Guacamole
- Karp w szarym sosie
- Polski sos wielkanocny
- Kruche ciasteczka
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Chleb Grahama
- Tarta ze szpinakiem
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Kisiel owocowy
- Zapiekanka rybna
- Karmelowe wafelki
- Pieczone pierożki z serem
- Biszkopt (bez glutenu)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Masło czosnkowe
- Naleśniki z żółtym serem
- Gołąbki po grecku
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Drób z jabłkami
- Placek z owocami (bez mleka)
- Makaron z sosem szpinakowym
- Biszkopty bezglutenowe
- Pascha
- Szpinak z baraniną
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Niesłodka zupa z dyni
- Panierowana feta z wiosenną salsą