- Szwedzki łosoś
- Przecier z cukinii
- Cukinie z daleka
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Biszkopty bezglutenowe
- Pasta - jajo i basta
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Lody (bez mleka)
- Lody dla młodych
- Zraziki sezamkowe
- Bakłażanowe kotlety
- Papryka faszerowana warzywami
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sorbet malinowy
- Chłodnik
- Amerykańska szarlotka
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Jabłko duszone
- Kurczak w curry
- Jajka mimoza
- Sałatka łakomczucha
- Ryba w sosie koperkowym
- Sorbet porzeczkowy
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Barszcz czerwony
- Deser biało czerwony
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Omlet arabski
- Kapuśniak i ogórkowa
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Lane kluski
- Krem z kalafiora
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Indyk przekładany
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Szybka ryba po grecku
- Żółta pasta
- Jogurt własnej roboty
- Placek gruszkowy
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Szpinak z baraniną
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Croque monsieur i croque madame
- Spaghetti z papryką
- Pizza (bez glutenu)
- Kapusta z sosem sojowym
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Kruche ciasto z masą makową
- Ziemniaki po węgiersku
- Cukinia faszerowana serem
- Racuszki z dyni
- Chleb razowy z kminkiem
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Racuszki