- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Pierogi kresowe
- Kartofle duszone
- Kartoflana zapiekanka
- Karp w szarym sosie
- Ziemniaki po węgiersku
- Ciasto z dynią
- Pyzy
- Placki z cukinii
- Sałatka ryżowa
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kawior z bakłażana
- Kisiel żurawinowy
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Zupa z soczewicy
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Cytrynowy biszkopt
- Makaron z sosem szpinakowym
- Terrine z białego sera
- Chleb ziołowy
- Włoski chleb ziołowy
- Cytrynowe ciasteczka
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Placek gruszkowy
- Faszerowane kurze piersi
- Mozzarella w karecie
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Spaghetti
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Szpinak z baraniną
- Chleb pita
- Grzybek śmietanowy
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Kartoflanka przecieranka
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Pomidorowa trochę inna
- Mrożone owoce na patyku
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Makaron w sosie Mornay
- Krupnik
- Racuszki najłatwiejsze
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Zupa z soczewicy
- Szparagi z jajkami mimoza
- Pianka bananowa
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Ryżowa szarlotka
- Sorbet malinowy
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Krem bananowy