- Zrazy z kury
- Mazurek daktylowy
- Omlet arabski
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Placuszki-kaczuszki
- Kurczak w curry
- Stworki z ciasta serowego
- Masło czosnkowe
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Surówka z dyni
- Sos jogurtowy
- Trufle czekoladowe
- Chłodnik z pomidorów
- Mus z kaszy manny
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Złocisty nektar
- Pizza wegetariańska
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Galaretki
- Zupa ''jak miodek''
- Puree z dyni
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Układanka warzywno-owocowa
- Budyń (bez mleka)
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Zimny pomidor
- Zupa pieczarkowa
- Makaron w sosie Mornay
- Szparagi w cieście
- Bakłażany zapiekane
- Murzynek Jaś
- Zupa szczawiowa
- Zupa z dyni
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Kisiel z malinami
- Gjuwecz po słowiańsku
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pascha II
- Surówka z mieszanych warzyw
- Murzynek
- Owoce w czekoladzie
- Placuszki z twarogu
- Pierogi kresowe
- Ziemniaki po bułgarsku
- Naleśniki (bez glutenu)
- Puszysty mus wieloowocowy
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Kaszka z buzią
- Dip fasolowy
- Surówka z cykorii i natki
- Pierogi z jagodami
- Jabłkowy kurczak
- Sałatka z czerwonej fasolki