- Ciasto bezowe z kremem
- Omlet z cukinią i papryką
- Makrela w ziołowej potrawce
- Chrupki Krzysia
- Dal z soczewicy
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Francuski sos czosnkowy
- Biały chłodnik
- Ciasto z jagodami kruche
- Wołowina z fasolką szparagową
- Indyk przekładany
- Barszcz ukraiński
- Kompot ze śliwek
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Owoce z kruszonką
- Dynia z piekarnika
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Wycinanki z sera
- Pasta z bakłażanów
- Puree z marchwi
- Cannelloni ze szpinakiem
- Jajka panierowane
- Kurczak w soku winogronowym
- Schab z pomarańczami
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Ziemniaki po bułgarsku
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Cukinia z mięsem mielonym
- Racuchy z kurczakiem
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Duszona ryba z warzywami
- Makaron w sosie Mornay
- Panierowane serki pleśniowe
- Mus brzoskwiniowy
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Pierniczki całuski
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Zupa z zielonego groszku
- Ryba w sezamie
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Sorbet porzeczkowy
- Gołąbki po grecku
- Placek gruszkowy
- Spaghetti z pulpetami
- Pyzy
- Kruszonka z jabłkami
- Lody twarożkowe
- Owoce pasteryzowane
- Placki ziemniaczane (bez jajek)