- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ciasto-legumina z owocami
- Mrożone bezy z malinami
- Pulpety z ryżem
- Cukinia z mięsem mielonym
- Papryka nadziewana twarogiem
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Chłodnik
- Rogaliki
- Sałatka z kwiatami
- Niezły pasztet z fasoli
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Gołąbki po grecku
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Sałatka z winogronami
- Tarta wiśniowa
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Jeż z awokado
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Kotleciki z tuńczyka
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Makrela w ziołowej potrawce
- Murzynek Jaś
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Ciasto z jagodami kruche
- Spaghetti z papryką
- Pieczeń cielęca
- Cannelloni ze szpinakiem
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Keks biszkoptowy
- Zupa migdałowa
- Lody na patyczkach
- Chleb bezglutenowy
- Tarta z grzybami
- Zapiekane kanapki liliputa
- Kruche spiralki
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Surówka z marchwi i jabłka
- Pulpety
- Deser biało czerwony
- Kurczak z warzywami
- Kuszące jabłka
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Placuszki z tuńczyka
- Piernik
- Kotlety gryczane
- Kurczak z marchewką
- Pączki (bez glutenu)
- Zupa śliwkowa
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Tarta prawie Tatin
- Fritata - warzywa w jajku
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Placuszki drożdżowe
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)