- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Jabłka z aronią
- Brzoskwinowe oczko
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Cukinia z mięsem mielonym
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Letni sorbet
- Sorbet arbuzowy
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Sałatka ryżowa
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Przecier z cukinii
- Krem z pogniecionych truskawek
- Pasta z bakłażanów
- Misie patysie - ciasto
- Sałatka marokańska
- Tort (bez glutenu)
- Zimowy salad bar
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Słone patyczki
- Warzywa smażone w cieście
- Gruszki w kremie waniliowym
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Kurczak z pomidorami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Biszkopt z surowymi owocami
- Kopytka
- Surówka z cykorii i natki
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Ziemniaki faszerowane
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Przecier owocowy
- Kurczak z czereśniami
- Wytrawne kruche ciasto
- Owocowa legumina
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Tarta z jabłkami
- Sałatka owocowa
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pascha
- Oliwki po swojemu
- Makaron z serem
- Tartaletki z porami
- Pasztet z łososia
- Naleśniki z mięsem
- Sos pomidorowy klasyczny
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Kompot ze śliwek
- Karpatka
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Tarta owocowa
- Pasta - jajo i basta