- Puree z truskawek i kiwi
- Kuskus jak prawdziwy
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Pączki z białego sera
- Surówka z kminkiem
- Indyk w galarecie
- Chleb (przepis podstawowy)
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Gjuwecz po słowiańsku
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Ciasto do pizzy: kruche
- Kostka z kaszki manny
- Różowa kaszka
- Szpinakowe pesto
- Owocowy indyk
- Mrożone owoce na patyku
- Kurczak z kaszą
- Kurczak z jabłkiem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Kurczak egzotyczny
- Racuszki
- Białe leczo
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Schab ze śliwkami
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Racuszki serowe
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Kruche plastry cytrusów
- Kaczka z jabłkami
- Makaron z warzywami
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Kruche wiatraczki
- Zapiekanka z drobiu
- Bananowe frytki
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Pasta z awokado
- Zupa krem z marchwi
- Kapuśniak
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Chrupiące kaczuszki
- Koktajl brzoskwiniowy
- Francuski sos czosnkowy
- Daktylowe kulki
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zimowy kurczak
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Topione pomidory
- Zupa-krem z kukurydzy
- Śliwkowa legumina
- Galaretki
- Ciasto marchwiowe
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Bezy (bez mleka)
- Gołąbki z winogronowych liści