- Śliwkowa legumina
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Mulatki z bakaliami
- Przecier z manną
- Deser biało czerwony
- Leśny przysmak na kolację
- Potrawka z kurczaka
- Daktylowe kulki
- Gnocchi dyniowe
- Francuskie kiełbaski serowe
- Chłodnik pomidorowy
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Legumina śliwkowa
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Sałatka z bakłażanów
- Mus śliwkowy
- Deser owocowy
- Chleb ziołowy
- Mazurek daktylowy
- Ryba z cukinią
- Rogaliki
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Placki z cukinii
- Trufle czekoladowe
- Rozmaitości na parze
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Duszona ryba z warzywami
- Lane kluski
- Leczo ze śliwkami
- Przecier z cukinii
- Ciasto bezowe z kremem
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Ziemniaki po węgiersku
- Pierogi kresowe
- Kawior z bakłażana
- Placki ziemniaczane
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Tarta z brokułami lub z porami
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Placuszki drożdżowe
- Kolorowa jajecznica
- Sos pomidorowo-warzywny
- Torcik z galaretką
- Dip fasolowy
- Żółta pasta
- Zupa z dyni na mleku
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Zupa z soczewicy
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Sałatka owocowa na słono
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Krem twarożkowy z owocami
- Krupnik
- Jogurt własnej roboty
- Nadziewany kabaczek
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Faszerowane kurze piersi