- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Masło czosnkowe
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Kopytka (bez jajek)
- Pieczone pierożki z serem
- Lody czekoladowe
- Galaretka z surowymi owocami
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Zupa z dyni na mleku
- Kulki rybne po norwesku
- Sałatka z drobiem i morelami
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Kruszonka z jabłkami
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Zupa z dyni na słono
- Trufle czekoladowe
- Zapiekanka turecka z miodem
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Placuszki z twarogu
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Jabłka z aronią
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Zupa pomidorowa
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Zupa z soczewicy
- Mrożone bezy z malinami
- Knedle ze śliwkami
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Spaghetti z bobem
- Spaghetti z pulpetami
- Sałatka z kwiatami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Różowa kaszka
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Placuszki cukiniowe
- Chrupiące babeczki
- Chińskie jajka herbaciane
- Wytrawne kruche ciasto
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Croque monsieur i croque madame
- Koktajl z melona
- Budyń z żółtkiem
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Kurczak z pomidorami
- Chrupiący serek z gruszką
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Krem truskawkowy
- Tarta jabłkowa II
- Szparagi solo
- Rolada serowa
- Pulpety rybne
- Polski sos wielkanocny
- Ziemniaki faszerowane