- Kartoflanka przecierana
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Ciasto (bez mleka)
- Pierogi ruskie
- Dynia z piekarnika
- Sernik tradycyjny
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Sałatka z rukoli
- Owocowe zabawki
- Szpinak z baraniną
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Pierogi kaukaskie
- Kruche spiralki
- Zimowy salad bar
- Jajka marynowane w occie
- Lody z jogurtu
- Sos jogurtowy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Cytrynowy biszkopt
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Ryba w sosie koperkowym
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Pierogi z owocami
- Złocisty nektar
- Legumina cytrynowa
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Zupa z dyni na słono
- Blinki z cukinii
- Batony orzechowo-kokosowe
- Sałatka grecka III
- Kopytka (bez jajek)
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Grecki gulasz z drobiu
- Mazurek nugatowy
- Botwina
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Grzanki III
- Galaretka z surowymi owocami
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Bułgarski chłodnik
- Zupa owocowa
- Rulonik z warzywami
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Deser jogurtowo-owocowy
- Pierogi z jagodami
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Puree z truskawek i kiwi
- Kulki serowo-orzechowe
- Felafelki
- Pasta z kurczaka
- Szejk niekoniecznie arabski
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Ciasto marchwiowe
- Mazurek trójwarstwowy