- Pascha II
- Puree ziemniaczane
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Sałatka arabska tabuleh
- Zupa szczawiowa
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Błyskawiczny chłodnik
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Baranina duszona po turecku
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Cukinia z wody
- Zupa krem z zielonego groszku
- Delikatny sernik
- Ziemniak w kropki
- Sałatka mięsna z morelami
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Placuszki serowe
- Naleśniki z mięsem
- Mrożony jogurt jagodowy
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Chleb (przepis podstawowy)
- Zupa śliwkowa
- Zupa owocowa
- Grzybek śmietanowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pyzy
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Zupa migdałowa
- Wołowina z fasolką szparagową
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Lane kluski (bez jajek)
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Proste ciasto na kruchy spód
- Krem twarożkowy z owocami
- Makrela w ziołowej potrawce
- Budyniowa zupa malinowa
- Makrobiotyczne gołąbki
- Pizza wegetariańska
- Puree z truskawek i kiwi
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Mus śliwkowy
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Ciasto marchwiowe
- Otulona brzoskwinia
- Strudel z jabłkami
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Pomidorowa trochę inna
- Pyszna pasta z tofu
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Bułeczki serowe
- Warzywa z drobiem po chińsku