- Sok jabłkowy
- Sos majonezowy
- Delikatny i puszysty sernik
- Migdały w karmelu
- Kruche plastry cytrusów
- Pierogi kresowe
- Paszteciki z tuńczykiem
- Różowa zupa owocowa
- Naleśniki meksykańskie
- Kolorowy ryż
- Zupa jabłkowa
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Sałatka z truskawek i mięty
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Kisiel owocowy
- Zraziki sezamkowe
- Kulki mięsne po szwedzku
- Sos wiśniowy do owoców
- Gnocchi dyniowe
- Frittata z warzywami
- Zupa krem z zielonego groszku
- Fritata - warzywa w jajku
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Zupa z zielonego groszku
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Kisiel owocowy
- Pesto po polsku
- Lody czekoladowe
- Sałatka z drobiem i morelami
- Szpinak zapiekany z serem
- Bezy (bez mleka)
- Napój marchwiowo-malinowy
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Galaretka z soku z porzeczek
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Pulpety
- Ziemniaki po bułgarsku
- Batoniki orkiszowe
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Francuski sos czosnkowy
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Pasta (dip) z bobu
- Sałatka dziadka Julka
- Ciasto z jagodami kruche
- Ryż z jajkami na parze
- Budyń (bez mleka)
- Chleb (bez glutenu)
- Omlet grzybek z kozim serem
- Pyzy
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Sałatka z tofu
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)