- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Przecier owocowy
- Kulki serowo-orzechowe
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Konfitury (i sok) z malin
- Torcik z galaretką
- Łosoś znad zatoki
- Szparagi z jajkami mimoza
- Puchatkowe ciasteczka
- Cukiniowe ciasto
- Karp w szarym sosie
- Ziemniaki po węgiersku
- Włoski chleb ziołowy
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Zupa jagodowa
- Pomidorowa z bazylią
- Cukinia z pomidorami
- Ciasto bezowe z kremem
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sorbet malinowy
- Gjuwecz po słowiańsku
- Babeczki z szynką i serem
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Pieczone jabłka
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ciasto bananowe
- Pomidory z papryką po włosku
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Figowe rogaliki
- Sałatka litwacka
- Biszkopt
- Krem truskawkowy
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Filet z indyka w soku owocowym
- Koszyczek z pomidora
- Kapuśniak i ogórkowa
- Zielona zupa
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Mus śliwkowy
- Lody z jogurtu
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Ciasto marchwiowe z figami
- Koktajl mleczno-owocowy
- Koktajl jabłkowy
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sałatka łakomczucha
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Kurczak w potrawce
- Kulki rybne po norwesku
- Racuszki
- Racuszki serowe
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Chleb Grahama
- Chrupki Krzysia
- Deser biało czerwony