- Pierogi kaukaskie
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Kruszonka z jabłkami
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Placuszki rybne orientalne
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Murzynek Jaś
- Ciasto jogurtowe
- Fritata - warzywa w jajku
- Żółty chłodnik
- Chłodnik z pomidorów
- Kurczak z curry
- Krem z cukinii
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Sałatka ryżowa z curry
- Masa czekoladowa
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Grecka zapiekanka warzywna
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Koktajl mleczno-owocowy
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Jabłkowy kurczak
- Surówka z marchwi i jabłka
- Sernik tradycyjny
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Sałatka łakomczucha
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Kuskus jak prawdziwy
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Zupa jagodowa
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Baba wielkanocna z szafranem
- Placek z zielonego groszku
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Racuszki z dyni
- Cukinia z mięsem mielonym
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Zupa jabłkowa
- Spaghetti z pulpetami
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Biszkopt (bez glutenu)
- Przecier z cukinii
- Jeż z awokado
- Papryka faszerowana warzywami
- Zraziki sezamkowe
- Barszcz postny
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kluski kładzione z jabłkami
- Topione pomidory
- Ciasto z owocami
- Deser gruszkowy