- Sałatka z bakłażanów
- Pierogi ruskie
- Puree z dyni
- Zrazy z kury
- Zupa jagodowa
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kurczak w migdałach
- Wycinanki z sera
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Słone patyczki
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Żółta pasta
- Krem z pomidorów
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Ziemniaki faszerowane
- Croque monsieur i croque madame
- Spatzle
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Surówka z cykorii i natki
- Lody bananowe (bez mleka)
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Warzywa smażone w cieście
- Klopsiki cielęce
- Ziemniaki pieczone
- Pulpety
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Mielona wołowina po chińsku
- Kisiel owocowy
- Zupa-krem z marchwi
- Pierogi z owocami
- Mus śliwkowy
- Mak z łamańcami
- Kluski serowe
- Kopytka (bez jajek)
- Kurczak z marchewką
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Różności pod beszamelem
- Kulki mięsne po szwedzku
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Sałatka owocowa
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Szpinak z baraniną
- Zapiekanka z marchwi
- Zupa gulaszowa
- Filet z indyka w soku owocowym
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ciasto bananowe
- Chrupiące kaczuszki
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Zupa jarzynowa
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Krem jabłkowy