- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Pizza (bez mleka)
- Wołowina z fasolką szparagową
- Placuszki-kaczuszki
- Szybka ryba po grecku
- Baranina duszona po turecku
- Kluski kładzione z jabłkami
- Leniwe bez białego sera
- Fritata - warzywa w jajku
- Kurczak z marchewką
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasto z masą makową
- Kompot z suszu
- Karmelowe wafelki
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Napój różany
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Ciasteczka migdałowe
- Sałatka marokańska
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Omlet arabski
- Puree z bakłażana
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Muffiny jagodowe
- Zupa kukurydziana
- Spaghetti z papryką
- Kurczak z kaszą
- Sola meuniere
- Schab ze śliwkami
- Kurczak z ananasem
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Papryka faszerowana warzywami
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Zupa krem z grzankami
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Cukinia faszerowana serem
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Łazanki zapiekane z owocami
- Ryba po grecku II
- Ciasteczka czekoladowe
- Krupnik
- Piernik
- Sierpniowa sałatka
- Zupa ''jak miodek''
- Jabłka w cieście
- Kurczak egzotyczny
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Chłodnik owocowy
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Szpinakowe pesto
- Chleb bezglutenowy
- Lody (bez mleka)
- Racuchy drożdżowe
- Owocowa bomba