- Schab ze śliwkami
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Sałatka z malin i arbuza
- Deser gruszkowy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Jabłka z aronią
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Dal z soczewicy
- Letni sorbet
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Mazurek nugatowy
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Zapiekanka turecka z miodem
- Kurczak z curry
- Lody waniliowe
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Sałatka grecka III
- Biszkopty bezglutenowe
- Galaretka z pigwy
- Jajka marynowane w occie
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Kapuśniak i ogórkowa
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Zrazy z kury
- Potrawka z patisonami
- Zupa jagodowa
- Kisiel z malinami
- Spaghetti z pulpetami
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Zupa szczawiowa
- Napoleonki
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Deser biało czerwony
- Trufle z herbatników
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Pizza (bez glutenu)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Placuszki z tuńczyka
- Sałatka z cukini
- Sos pomidorowo-warzywny
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Powidła śliwkowe
- Fasola z miodem i cytryną
- Deser z rabarbarem
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Dipy jogurtowe
- Pizza wegetariańska
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Zupa-krem z kukurydzy
- Mrożone owoce
- Pianka bananowa
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Pączki (bez glutenu)
- Jabłkowy kurczak
- Ciasteczka migdałowe
- Makaron z brokułami
- Misie ciasto dla Kłapouchego