- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Kuskus jak prawdziwy
- Paszteciki z tuńczykiem
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Kruche spiralki
- Kasza gryczana z serem
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sałatka mięsna z morelami
- Sernik dziecinnie prosty
- Domowe pesto uproszczone
- Biszkopty bezglutenowe
- Lody czekoladowe
- Kisiel owocowy
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem z pomidorów
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Szpinak z baraniną
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Makaron z serem
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Pesto po polsku
- Układanka warzywno-owocowa
- Batoniki orkiszowe
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Ciasteczka czekoladowe
- Placuszki z cukinii
- Ryba po grecku II
- Gjuwecz po słowiańsku
- Indyk z marchewką
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Ciasto na ptysie
- Sorbet malinowy
- Banany z szynką
- Makaron rozmaitości
- Kruche ciasto z masą makową
- Tarta szpinakowa
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Naleśniki z sosem mornay
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Szarlotka miękka
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Koktajl z mango
- Galaretka z surowymi owocami
- Chrupki Krzysia
- Sałatka marokańska
- Jabłka w cieście
- Zupa szpinakowa
- Rulonik z szynki
- Sałatka dziadka Julka
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Wołowina z fasolką szparagową
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Kisiel mleczno-owocowy
- Pomidorki sauté
- Chłodnik z pomidorów