- Kluski kładzione z jabłkami
- Knedle ze śliwkami
- Leśny przysmak na kolację
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Kisiel żurawinowy
- Rogaliki kokosowe
- Budyń z żółtkiem
- Makaron z warzywami
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Tarta owocowa
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Chrupiące babeczki
- Sok jabłkowy
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Puree z marchwi
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Pieczeń cielęca
- Kisiel z jabłkiem
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Chrupiące wafle
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Ryba po grecku
- Ziemniaki po duńsku
- Kurczak w potrawce
- Tarta z grzybami
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Różowa kaszka
- Wyraziste tofu
- Kruszonka z jabłkami
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kompot ze śliwek
- Pieczeń barania po angielsku
- Schab z rodzynkami
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Ryba po grecku II
- Fritata - warzywa w jajku
- Bezglutenowe ciasteczka
- Gjuwecz po słowiańsku
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Rogaliki z powidłami
- Kurczak z warzywami
- Kapuśniak
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Pulpety
- Surówka z marchwi i jabłka
- Kartoflanka przecieranka
- Ciastka owsiane
- Ziemniak w kropki
- Wołowina w sosie
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Bruschetta na kilka sposobów
- Surówka z żurawinami i selerem
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Zapiekanka twarożkowa na słodko