- Pomidory nadziewane ryżem
- Halibut pod parmezanem
- Rulonik z szynki
- Słoneczna sałatka
- Zupa z soczewicy
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sajgonki (bez glutenu)
- Niezły pasztet z fasoli
- Grzybek śmietanowy
- Zupa krem z zielonego groszku
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Kartoflanka przecieranka
- Domowe pesto uproszczone
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Amerykańska szarlotka
- Ziemniaki po duńsku
- Cytrynowe masło
- Nektarynkowy krem
- Surówka z żurawinami i selerem
- Sos wiśniowy do owoców
- Jeż z awokado
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Placki (bez mleka, jajek)
- Kulki mięsne po szwedzku
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Ślimaki daktylowe
- Sos koperkowy
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Ziemniaki pieczone
- Pierniczki
- Sorbet owocowy
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Zupa pieczarkowa
- Duszona ryba z warzywami
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Racuszki najłatwiejsze
- Kluski serowe
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Jajka faszerowane
- Sałatka litwacka
- Kisiel z malinami
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Sałatka grecka III
- Zupa krem z marchwi
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Biszkopty bezglutenowe
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Pomidorki sauté
- Krem jarzynowy z indykiem
- Francuski sos czosnkowy