- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Pasta z bakłażana
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Kartoflana zapiekanka
- Kruche wiatraczki
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Krem bananowy
- Mrożone owoce na patyku
- Delikatny i puszysty sernik
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Pierniczki
- Ziemniaki pieczone
- Krem truskawkowy
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Mus śliwkowy
- Lody bananowo - czekoladowe
- Puree z marchwi
- Chleb pita
- Rolada serowa
- Ryba w sezamie
- Ratatuja nicejska
- Mak z łamańcami
- Kartoflanka przecieranka
- Kokosowy sernik
- Szarlotka
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Sałatka arabska tabuleh
- Kompot ze śliwek
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Halibut pod parmezanem
- Sorbet owocowy
- Tarta wiśniowa
- Francuski sos czosnkowy
- Racuchy drożdżowe
- Chłodnik z pomidorów
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Chleb bezglutenowy
- Lane kluski (bez jajek)
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Lody owocowe
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Grzybek śmietanowy
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Pączki z białego sera
- Keks biszkoptowy
- Pieczeń barania po angielsku
- Krem jarzynowy z indykiem
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Kurczak w soku winogronowym
- Kompot z rumiankiem
- Pomidorki sauté
- Zapiekane kanapki liliputa
- Bakłażany faszerowane mięsem