- Pierogi z młodą kapustą
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Uszka wigilijne (bez mleka, jajek, glutenu)
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Surówka z cykorii
- Ciasto marchwiowe z figami
- Przecier z cukinii
- Zupa ''jak miodek''
- Warzywa smażone w cieście
- Koktajl jabłkowy
- Puree z bakłażana
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Sernik tradycyjny
- Wyraziste tofu
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ciasto do pizzy: kruche
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Puree ziemniaczane
- Fasola z miodem i cytryną
- Kisiel z malinami
- Sałatka dziadka Julka
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Pierogi ruskie
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Mus owocowy
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Ryba w sosie koperkowym
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Mielona wołowina po chińsku
- Zupa jabłkowa
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Deser brzoskwiniowy
- Zraziki sezamkowe
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Ciasto z dynią
- Zupa z soczewicy do termosu
- Pasta - jajo i basta
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Słoneczna sałatka
- Masło czosnkowe
- Mrożone owoce na patyku
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Koktajl z melona
- Racuszki z dyni
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Niezły pasztet z fasoli
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Zupa kukurydziana
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Tarta prawie Tatin
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Pulpety