- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Galaretka z soku z porzeczek
- Przecier z manną
- Kulki mięsne po szwedzku
- Puree z dyni
- Ciasteczka czekoladowe
- Szarlotka miękka
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Spaghetti
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Kanapka z pastą jajeczną
- Zupa krem z zielonego groszku
- Zupa z dyni
- Błyskawiczny chłodnik
- Zupa kalafiorowa z curry
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Puree ziemniaczane
- Strucla mini
- Placuszki-kaczuszki
- Sernik (bez glutenu)
- Makaron z warzywami
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Chrupki Krzysia
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Jeż
- Cygański kociołek
- Pasta z łososia
- Zupa krem z grzankami
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Kruche wiatraczki
- Napoleonki
- Sorbet arbuzowy
- Ciasto do pizzy: kruche
- Sernik tradycyjny
- Pascha II
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Kurczak z jabłkiem
- Spatzle
- Sos polski
- Pączki z białego sera
- Naleśniki z żółtym serem
- Deser biało czerwony
- Jaś na słodko
- Budyniowa zupa malinowa
- Zupa szczawiowa
- Nadziewany kabaczek
- Tarta owocowa
- Zupa z marchwi
- Kapusta pekińska z patelni
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Owoce z kruszonką
- Pasztet z łososia
- Wesołe omleciki
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami