- Śliwkowy omlet
- Różności pod beszamelem
- Spaghetti z papryką
- Muffiny jagodowe
- Ratatuja nicejska
- Knedelki z sandacza
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Tarta ze szpinakiem
- Brzoskwinie na ostro
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Zapiekanka z pomidorami
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Zraziki sezamkowe
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Pascha II
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Indyk w galarecie
- Chleb Grahama
- Pyszna pasta z tofu
- Zupa szczawiowa
- Sałatka marokańska
- Sałatka dziadka Julka
- Szpinak zapiekany z serem
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Sałatka łakomczucha
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Tarta jabłkowa II
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Krem truskawkowy
- Kluski z kaszy manny
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Piernik
- Aromatyczny schab
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ryż z jajkami na parze
- Makaron z serem
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Zrazy z pieca
- Rulonik z szynki
- Owoce z kruszonką
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Kapusta pekińska z patelni
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Szarlotka miękka
- Biszkopt z surowymi owocami
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Bezy (bez mleka)
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Lody dla młodych
- Ryba po grecku II
- Sos prowansalski aioli
- Ziemniaki po duńsku
- Zupa z kabaczków