- Pieczone kartofle
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Dipy jogurtowe
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Sola meuniere
- Dal z soczewicy
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Konfitury (i sok) z malin
- Lody czekoladowe
- Knedle ze śliwkami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Słodka bułka marchewkowa
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Domowy budyń
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Papryka faszerowana warzywami
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa jabłkowa z curry
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Schab z rodzynkami
- Zupa nic (bez glutenu)
- Tarta owocowa
- Sałata z pomidorów
- Tarta z żurawinami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Mozzarella w karecie
- Deser gruszkowy
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Kopytka (bez jajek)
- Pierwsze mięsko
- Kisiel owocowy
- Cytrynowe masło
- Lane kluski (bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Surówka z żurawinami i selerem
- Miodek cebulowy
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Łagodne chili
- Kluski serowe z rodzynkami
- Omlet po francusku
- Placki ziemniaczane
- Kurczak z czereśniami
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Zupa krem z marchwi
- Kluski z kaszy manny
- Lane kluski (bez jajek)
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Szaszłyki z kurczaka
- Czipsy
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Zupa pieczarkowa
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Drobiowy gulasz z warzywami