- Zupa minestrone
- Makaron z sosem dyniowym
- Domowy kisiel wiśniowy
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Owoce z kruszonką
- Kartofle duszone
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Pomidory z papryką po włosku
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Ogórki faszerowane
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Cytrynowe masło
- Makaron w sosie Mornay
- Potrawka z patisonami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Paszteciki z tuńczykiem
- Lane kluski
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Naleśniki z sosem mornay
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Maślane bułeczki bez masła
- Sałatka dziadka Julka
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Szarlotka
- Kluski kładzione z jabłkami
- Zupa francuska
- Cygański kociołek
- Sałatka marokańska
- Piernik
- Knedle ze śliwkami
- Sos różowy
- Rulonik z warzywami
- Makaron z warzywami
- Schab winny
- Daktylowe roladki
- Sałata z pomidorów
- Krupniczek mamy
- Słodka bułka marchewkowa
- Pascha II
- Lody z jogurtu
- Niezły pasztet z fasoli
- Ciasto jogurtowe
- Racuszki najłatwiejsze
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Kruche pierniczki
- Szybka ryba po grecku
- Puree z dyni
- Francuskie kiełbaski serowe
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Zupa śliwkowa
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków