- Polski sos wielkanocny
- Pianka bananowa
- Naleśniki chińskie
- Kulki mięsne po szwedzku
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Kolorowe gnocchi
- Babeczki z serem
- Pomidory z papryką po włosku
- Masa czekoladowa
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Racuchy z kurczakiem
- Chłodnik z pomidorów
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Pieczone pierożki z serem
- Mak z łamańcami
- Placuszki z twarogu
- Francuski sos czosnkowy
- Kurczak pani prezes
- Kolorowa jajecznica
- Kapusta pekińska z patelni
- Szpinak z baraniną
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Duszona ryba z warzywami
- Guacamole
- Cytrynowe ciasteczka
- Zupa z soczewicy
- Makrobiotyczne gołąbki
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Mus brzoskwiniowy
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Batony orzechowo-kokosowe
- Ciasto na ptysie
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Kapuśniak
- Pizza rozmaitości
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Nektarynkowy krem
- Zupa selerowa
- Barszcz ukraiński
- Bakłażany zapiekane
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Chleb (bez glutenu)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Sałatka owocowa na słono
- Pasta z kurczaka
- Zupa z zielonej sałaty
- Kruchy placek ze śliwkami
- Ciastka orzechowe
- Przecier owocowy
- Przecier z cukinii
- Ciasto z jagodami kruche
- Kompot z suszu
- Napój z owoców jagodowych
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Ciasto z dynią
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Kurczak z curry