- Udka kurczaka z mirabelkami
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Racuszki
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Krem truskawkowy
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Sałatka z bakłażanów
- Jeż
- Owoce z kruszonką
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Mleczne wafelki
- Zdrowy bigos
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Gołąbki z winogronowych liści
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Surówka zimowa
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Surówka z mieszanych warzyw
- Tarta jabłkowa II
- Knedle ze śliwkami
- Zupa-krem z marchwi
- Pierogi leniwe
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Ciasto na ptysie
- Zupa ''jak miodek''
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Chleb alpejski z orzechami
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Mus śliwkowy
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Deserowa zupa owocowa
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Lody twarożkowe
- Tartinki
- Lody bananowe (bez mleka)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Owsiane chrupki
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tortilla hiszpańska
- Kokosowy sernik
- Zapiekanka brokułowa
- Mak z łamańcami
- Kurczak z pomidorami
- Naleśniki z jagodami
- Kurze zawiniątka
- Chleb (przepis podstawowy)
- Jabłka w cieście
- Sernik na zimno
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Pączki z białego sera
- Leniwe bez białego sera
- Potrawka z kurczaka
- Ciasto z jagodami ucierane
- Tort czekoladowy
- Deser z rabarbarem
- Pierogi z młodą kapustą
- Strudel z jabłkami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Biszkopt
- Pulpety