- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Zupa z dyni na mleku
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Sałatka z truskawek i mięty
- Fritata - warzywa w jajku
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Zupa krem z marchwi
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Biszkopt z owocami
- Sałatka grecka III
- Delikatny sernik
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Kotleciki z tuńczyka
- Makaron z sosem bez gotowania
- Kompot z suszu
- Zupa cytrynowa
- Koktajl brzoskwiniowy
- Cukinia z wody
- Ostre ziemniaczki
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Piernik
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Owocowy indyk
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Powidła śliwkowe
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Niesłodka zupa z dyni
- Bakłażany duszone
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Owoce w czekoladzie
- Szparagi pod beszamelem
- Smażone banany
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Surówka z żurawiną
- Rulonik z warzywami
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Koktajl malinowy
- Pizza (bez mleka)
- Pulpety z ryżem
- Placek gruszkowy
- Deser z kaszy jaglanej
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ciasteczka czekoladowe
- Masło czosnkowe
- Puree z dyni
- Racuszki najłatwiejsze
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sos jogurtowy
- Różowa kaszka
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Ciasto-legumina z owocami
- Faszerowana cukinia
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Różności pod beszamelem