- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Nektarynkowy krem
- Zupa cytrynowa
- Sałatka
- Placki z jabłkami
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Bananowa manna
- Krem z cukinii
- Cukiniowe ciasto
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Ryba w sosie warzywnym
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Zupa pomidorowa
- Cudowna cukinia
- Sos winegret
- Owoce ze słoika
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Naleśniki meksykańskie
- Naleśniki z jagodami
- Pasta z kurczaka
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Barszcz ukraiński
- Pascha
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Nadziewany kabaczek
- Makaron z sosem bez gotowania
- Szwedzki łosoś
- Kostka z kaszki manny
- Szarlotka miękka
- Omlet z cukinią i papryką
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Surówka z cykorii
- Niesłodka zupa z dyni
- Sałatka z cukini
- Sałatka owocowa
- Kisiel z malinami
- Gnocchi dyniowe
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ogórki faszerowane
- Leśny przysmak na kolację
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Uszka wigilijne (bez mleka, jajek, glutenu)
- Koktajl owocowy na lodach
- Tartaletki z porami
- Ryba po grecku II
- Puree z truskawek i kiwi
- Placek z cukinii
- Kruche ciasto z masą makową
- Omlet grzybek z owocami
- Sernik tradycyjny
- Resztki lata
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym