- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Flaczki z kurczaka
- Dal z soczewicy
- Sezamki
- Wołowina z fasolką szparagową
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Biszkopt
- Pierniczki
- Szybka ryba po grecku
- Śliwkowy omlet
- Sos polski
- Terrine z białego sera
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Wiśniowa legumina
- Kulki rybne po norwesku
- Rulonik z szynki
- Kotleciki z soji
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Chłodnik owocowy
- Pascha
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Rulonik z serem
- Sałatka
- Tarta cebulowa II
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Lody jagodowe z miętą
- Ziemniaki pieczone
- Zupa jagodowa
- Pizza hawajska
- Makaron z sosem dyniowym
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Kartofle duszone
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Gjuwecz po słowiańsku
- Legumina śliwkowa
- Ciasto bezowe z kremem
- Zupa szpinakowa
- Bruschetta na kilka sposobów
- Zapiekanki z bagietki
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Kruche ciasto z masą makową
- Bułgarski chłodnik
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Karmelowe wafelki
- Schab winny
- Śliwkowa legumina
- Konfitury (i sok) z malin
- Faszerowane kurze piersi
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Spaghetti
- Sałatka z malin i arbuza
- Biszkopt (bez glutenu)
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Pasta z bakłażanów
- Biszkoptowe ciasto z owocami