- K³adzione kluski lub sma¿one kotleciki z kaszy manny
- Jab³ka w cie¶cie
- Marchewka z brukselk±
- Kruchy placek ze ¶liwkami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Sma¿ona mozzarella
- Mak z ³amañcami
- Zapiekanka broku³owa
- Warzywa sma¿one w cie¶cie
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Tartinki
- Sos pomidorowy klasyczny
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Eskalopek z pomidorem
- Rosó³ z kurczaka i wo³owiny
- Tarta wi¶niowa
- Chrupi±ce wafle
- Zrazy z pieca
- Deser z kaszy jaglanej
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Babeczki z musem owocowym
- Pier¶ z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Tarta cebulowa II
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi ¶liwkami i migda³ami
- Szpinak z baranin±
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Kisiel ¿urawinowy lub porzeczkowy
- Placek z owocami (bez mleka)
- Jajka z szynk± w majonezie
- Cytrynowe ciasteczka
- Mro¿one owoce
- Zupa krem z kalafiorów
- Pizza (bez glutenu)
- Pierogi kresowe
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Ch³odnik polski (uproszczony, b³yskawiczny)
- Nadziewany kabaczek
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Kruche wiatraczki
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, miêsa i cebuli (bez glutenu)
- Knedle z mro¿onymi ¶liwkami lub truskawkami
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasto z mas± makow±
- Pierwsze miêsko
- Tarta i babeczki z porami i szynk±
- Fasola z miodem i cytryn±
- Omlet arabski
- Cukinia faszerowana serem
- Omlet po hiszpañsku (tortilla)
- Sa³atka z cukini
- Papryka faszerowana warzywami
- Jab³ko z sa³atk± ry¿ow±
- S³one patyczki
- ¦liwki z fig± i melis±
- Daktylowe roladki
- Bitki wo³owe w sosie pomidorowym
- Zupa z soczewicy
- Kruche ciasteczka
- Indyk w galarecie
- Zupa jarzynowa