- Pasta z bakłażana
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Klopsiki cielęce
- Placki (bez mleka, jajek)
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Cytrynowe masło
- Wigilijny kompot
- Ciasto marchwiowe
- Maślane bułeczki bez masła
- Mielonka z dodatkami
- Jabłko z sałatką ryżową
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Owoce w czekoladzie
- Drób z porzeczkami
- Słodka bułka marchewkowa
- Surówka z dyni
- Cygański kociołek
- Sałatka z bakłażanów
- Pierogi ruskie
- Francuskie kiełbaski serowe
- Surówka z kminkiem
- Racuchy drożdżowe
- Pomidorki sauté
- Ciastka kokosowe
- Spaghetti z papryką
- Kurczak z kaszą
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Zapiekanka z drobiu
- Kapuśniak
- Kartofle duszone
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Torcik z galaretką
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Murzynek Jaś
- Powidła śliwkowe
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Placki ziemniaczane
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Budyniowa zupa malinowa
- Makrobiotyczne gołąbki
- Przecier jabłkowy
- Różności pod beszamelem
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Bezy (bez mleka)
- Bananowe frytki
- Jabłkowy kurczak
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Kurczak z jabłkiem
- Zrazy z pieca
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Krem z kalafiora
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Pyszna pasta z tofu
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)