- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Pomidorki sauté
- Grzanki parmezanowe
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Sałatka łakomczucha
- Racuchy drożdżowe
- Zrazy z kury
- Piernik
- Ciastka orzechowe
- Smażone banany
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Sałatka makaronowa
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Napój z owoców jagodowych
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Rolady z kurzych piersi
- Indyk z marchewką
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kurczak z pomidorami
- Zapiekanka z marchwi
- Lody jagodowe z miętą
- Biszkopty bezglutenowe
- Jabłko duszone
- Sernik dziecinnie prosty
- Tarta wiśniowa
- Sałatka z kwiatami
- Błyskawiczny chłodnik
- Naleśniki z żółtym serem
- Sos koperkowy
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Kartoflanka przecieranka
- Pierniczki
- Pierogi z młodą kapustą
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Uszka
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kurczak w soku winogronowym
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Naleśniki z mięsem
- Surówka z żurawinami i selerem
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Kisiel z malinami
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Surówka z czerwonej kapusty
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Mazurek daktylowy
- Bakłażanowe kotlety
- Surówka z jabłek i dyni
- Sos wiśniowy do owoców
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Kartoflanka przecierana
- Deser z kaszy jaglanej