- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Lody czekoladowe
- Babka drożdżowa III
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Makaron z serem
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Mozzarella w karecie
- Deser owocowy
- Zupa krem z zielonego groszku
- Domowy kisiel wiśniowy
- Zupa-krem z kukurydzy
- Mak z łamańcami
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Sorbet porzeczkowy
- Ciasto marchwiowe z figami
- Kurczak z kaszą
- Napój różany
- Bakłażany zapiekane
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Jajka mimoza
- Racuszki serowe
- Czipsy
- Karpatka
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Zupa minestrone
- Galaretka z surowymi owocami
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Maślane bułeczki bez masła
- Pascha
- Wigilijna zupa migdałowa
- Zupa selerowa
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Tartaletki z porami
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Puchatkowe ciasteczka
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Owoce ze słoika
- Tarta prawie Tatin
- Bakłażany z makaronem
- Chleb (bez glutenu)
- Cudowna cukinia
- Spaghetti z papryką
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Zupa z kabaczków
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Francuskie kiełbaski serowe
- Placuszki-kaczuszki
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Delikatny sernik
- Pierogi z młodą kapustą
- Ciasto bezowe z kremem
- Biszkopt
- Sałatka z kwiatami
- Pasta - jajo i basta
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Pierniczki
- Ratatuja nicejska