- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Mięso duszone po turecku
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Omlet grzybek z kozim serem
- Keks biszkoptowy
- Pyszna pasta z tofu
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Biszkopty bezglutenowe
- Frittata z warzywami
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ciasto-legumina z owocami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Sałatka mięsna z morelami
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Pizza (bez mleka)
- Bułeczki serowe
- Bułeczki z kapustą
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Ciasto do pizzy: kruche
- Ryba po żydowsku
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Jogurt własnej roboty
- Ciasto jogurtowe
- Zapiekane kanapki liliputa
- Tarta prawie Tatin
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Rulonik z warzywami
- Zupa jarzynowa
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Jeż z awokado
- Pomidory z papryką po włosku
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Pulpety
- Zupa krem z zielonego groszku
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Tarta z brokułami lub z porami
- Tort serowy wspaniały
- Kurczak w soku winogronowym
- Sola meuniere
- Jajka faszerowane
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Masło czosnkowe
- Smażona mozzarella