- Błyskawiczny chłodnik
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Krupnik
- Kluski kładzione z jabłkami
- Jeż
- Sos pomidorowy klasyczny
- Leniwe bez białego sera
- Schab ze śliwkami
- Placek z cukinii
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Baranina duszona po turecku
- Tarta (bez glutenu)
- Szejk niekoniecznie arabski
- Biszkopt (bez glutenu)
- Mulatki z bakaliami
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Jabłko duszone
- Batony orzechowo-kokosowe
- Lody bananowo - czekoladowe
- Puree z bakłażana
- Lody z jogurtu
- Knedle ze śliwkami
- Karpatka
- Pasta (dip) z bobu
- Zupa z soczewicy
- Miodek cebulowy
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Grzanki z mozzarellą
- Pulpeciki pod beszamelem
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Sola meuniere
- Cudowna cukinia
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Masa pomarańczowa
- Pomidory z papryką po włosku
- Pieczone jabłka
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Łazanki zapiekane z owocami
- Zupa z cukinii
- Kurczak z ryżem
- Kompot z rumiankiem
- Grecki gulasz z drobiu
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Pierogi ruskie
- Sezamowa marchew
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Słodka bułka marchewkowa
- Jaś na słodko
- Kolorowe kulki
- Zupa jabłkowa z curry
- Ryż z truskawkami