- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kurczak z ananasem
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Tzatziki
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Kotleciki z soji
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Zupa krem z zielonego groszku
- Spaghetti
- Strudel z jabłkami
- Ziemniaki po niemiecku
- Terrine z białego sera
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Jajka mimoza
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pierogi ruskie
- Spaghetti z pulpetami
- Kompot z suszu
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Tarta brokułowa
- Pomidory nadziewane ryżem
- Sałatka owocowa
- Jabłka z aronią
- Sałatka łakomczucha
- Dip fasolowy
- Ciasto z jagodami kruche
- Makaron z pomidorami
- Wytrawne kruche ciasto
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Ciasto jogurtowe
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Szparagi pod beszamelem
- Słone patyczki
- Białe leczo
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Omlet z cukinią i papryką
- Żółty chłodnik
- Zrazy z kury
- Zapiekanka turecka z miodem
- Schab z rodzynkami
- Knedle ze śliwkami
- Oliwki po swojemu
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Deserowa zupa owocowa
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Rizotto z tuńczykiem
- Ryż z truskawkami
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Pieczone jabłka
- Makaron zapiekany z jabłkami