- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Zupa krem z dyni
- Słodkie kaszotto
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Kostka z kaszki manny
- Pierniczki
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Zupa kukurydziana
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Szpinakowe pesto
- Wołowina z fasolką szparagową
- Topione pomidory
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Szparagi pod beszamelem
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Placuszki drożdżowe
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Maślane bułeczki bez masła
- Ciasto scrabble
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Konfitury (i sok) z malin
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Mleczne wafelki
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Rogaliki kokosowe
- Cudowna cukinia
- Piernik
- Sernik tradycyjny
- Kopytka
- Frittata z warzywami
- Grzanki III
- Racuchy drożdżowe
- Pulpety rybne
- Kruche ciasteczka
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Kurczak z kaszą
- Placki (bez mleka, jajek)
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Wesołe omleciki
- Indyk przekładany
- Makaron w sosie Mornay
- Mak z łamańcami
- Grecka zapiekanka warzywna
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Szaszłyki z kurczaka
- Karp w szarym sosie
- Misie patysie - ciasto
- Kurczak z warzywami
- Surówka z jabłek i dyni
- Pasta z kurczaka
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Różowa zupa owocowa
- Proste ciasto na kruchy spód
- Zrazy z pieca
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Surówka z czerwonej kapusty
- Puchate pyzy