- Botwina
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Sałatka z truskawek i mięty
- Zupa krem z marchwi
- Zupa krem z zielonego groszku
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Makaron rozmaitości
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Sola meuniere
- Wołowina z fasolką szparagową
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Kotleciki cielęce
- Chleb ziołowy
- Brzoskwinowe oczko
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Sałatka ryżowa
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Jajka faszerowane
- Ratatuja nicejska
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Chrupiące kaczuszki
- Krem jabłkowy
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Omlet po polsku
- Krem z cukinii
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Fritata - warzywa w jajku
- Pierogi z soczewicą
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Zimny pomidor
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Mus z kaszy manny
- Drób z porzeczkami
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zupa z zielonej sałaty
- Pomidory z papryką po włosku
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Pascha
- Pyzy
- Bakłażanowe kotlety
- Ryba w sezamie
- Kisiel żurawinowy
- Murzynek
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bakłażany duszone
- Kartoflanka przecierana
- Zupa migdałowa
- Jajka marynowane w occie
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Tort serowy wspaniały
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Złocisty nektar