- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Chłodnik pomidorowy
- Dip fasolowy
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Cytrynowe ciasteczka
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Sałatka z winogronami
- Tarta z grzybami
- Kuskus jak prawdziwy
- Pieguski
- Pasta - jajo i basta
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Bakłażanowe kotlety
- Deser z kaszy jaglanej
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Zapiekanka z drobiu
- Jabłko z sałatką ryżową
- Rolady z kurzych piersi
- Soja prawie po bretońsku
- Murzynek Jaś
- Kisiel z jabłkiem
- Truskawki w czekoladzie
- Naleśniki z mięsem
- Czipsy
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Kotlety gryczane
- Mrożone owoce na patyku
- Koktajl malinowy
- Sos wiśniowy do owoców
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Smażona mozzarella
- Naleśniki z żółtym serem
- Marchewka z brukselką
- Pierogi kaukaskie
- Sałatka z malin i arbuza
- Gołąbki po grecku
- Aromatyczny schab
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Sorbet malinowy
- Murzynek Jaś
- Sos koperkowy
- Bułka orzechowa
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Sałatka mięsna z morelami
- Ciasto do pizzy: kruche
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Pasta z awokado
- Sałatka z cykorii i owoców
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Sos pomidorowo-warzywny
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Racuchy z kurczakiem
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Pieczeń barania po angielsku