- Cukinia z pomidorami
- Lody dla młodych
- Indyk z marchewką
- Owsiane chrupki
- Łosoś znad zatoki
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Zupa pomidorowa
- Tarta cebulowa II
- Kisiel żurawinowy
- Placek z cukinii
- Kulki serowo-orzechowe
- Barszcz czerwony
- Deser biało czerwony
- Halibut pod parmezanem
- Mak z łamańcami
- Pulpety rybne
- Jabłka w cieście
- Placki z jabłkami
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Chrupki Krzysia
- Napój marchwiowo-malinowy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Placuszki cukiniowe
- Sałatka owocowa
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Placek z owocami (bez mleka)
- Surówka z dyni
- Zrazy z kury
- Zapiekanka brokułowa
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Ciasto do pizzy: kruche
- Tort (bez glutenu)
- Mrożone owoce
- Kruche wiatraczki
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sos winegret
- Surówka z cykorii
- Najprostsza tarta owocowa
- Puchatkowe ciasteczka
- Sałatka z winogronami
- Ciasto marchwiowe
- Indyk w galarecie
- Zrazy z pieca
- Zupa krem z pora
- Makrobiotyczne gołąbki
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ciasto czekoladowe
- Francuski sos czosnkowy
- Puree z truskawek i kiwi
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Puree z bakłażana
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Marchewka z brukselką
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Babeczki ryżowe ze śliwkami