- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Drób z jabłkami
- Karmelowe wafelki
- Pyzy
- Sos pomidorowy klasyczny
- Surówka z marchwi i jabłka
- Spaghetti z cukinią
- Pianka bananowa
- Sałatka z kwiatami
- Makrela w ziołowej potrawce
- Kompot z suszu
- Kartoflanka przecieranka
- Kruche ciasto
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Cukinia z wody
- Grzybek śmietanowy
- Biurowa kartoflanka
- Halibut pod parmezanem
- Zupa śliwkowa
- Kotlety z płatków owsianych
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Chleb razowy z kminkiem
- Sałatka łakomczucha
- Białe leczo
- Sałatka z rukoli
- Pierogi z soczewicą
- Sałatka szpinakowa
- Grzanki z pieczoną fetą
- Bakłażany z makaronem
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Tzatziki
- Piernik
- Sałatka arabska tabuleh
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Budyń (bez mleka)
- Naleśniki z mięsem
- Chłodnik
- Wyraziste tofu
- Sałatka z arbuza i fety
- Budyniowa zupa malinowa
- Tarta prawie Tatin
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Ciasteczka migdałowe
- Bananowa manna
- Botwina
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Maślane bułeczki bez masła
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Chłodnik bułgarski (tarator)