- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Krem z cukinii
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Naleśniki z sosem mornay
- Botwina
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Spaghetti z pulpetami
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Naleśniki chińskie
- Sałatka z cukini
- Pasta z łososia
- Resztki lata
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Ziemniaki po niemiecku
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Potrawka z kurczaka
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Zielona zupa
- Kisiel z truskawkami
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Sok jabłkowy
- Lody owocowe
- Grecka zapiekanka warzywna
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Zupa migdałowa
- Trufle z herbatników
- Naleśniki z serem
- Kurczak z kaszą
- Owocowy indyk
- Pasta z bakłażana
- Koktajl z owoców sezonowych
- Omlet grzybek z owocami
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Owoce ze słoika
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Letni sorbet
- Sezamowa marchew
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Ogórki faszerowane
- Paszteciki (bez jajek)
- Kruche spiralki
- Naleśniki (bez glutenu)
- Domowe pesto uproszczone
- Rulonik z szynki
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Ryż z jajkami na parze
- Jaś na słodko
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Galaretki
- Gnocchi dyniowe
- Drób z porzeczkami