- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Zupa jagodowa
- Mus owocowy
- Napój różany
- Naleśniki z żółtym serem
- Tzatziki
- Makaron z sosem szpinakowym
- Omlet po francusku
- Pulpety z koperkiem
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Szybka ryba po grecku
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Kurze zawiniątka
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Lody twarożkowe
- Różowa kaszka
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Korż - placek kresowy
- Szpinakowa zapiekanka
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Rulonik z warzywami
- Gołąbki po grecku
- Zupa minestrone
- Makaron z warzywami
- Ciasteczka czekoladowe
- Marchewka z brukselką
- Knedle ze śliwkami
- Szarlotka miękka
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Surówka z mieszanych warzyw
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Daktylowe roladki
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Sałatka ryżowa z curry
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Deser z rabarbarem
- Pierniczki
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Dynia z piekarnika
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Krem z cukinii
- Cukinia z mięsem mielonym
- Topione pomidory
- Paszteciki (bez jajek)
- Smażona mozzarella
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Faszerowane kurze piersi
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Racuszki
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Mulatki z bakaliami
- Kartoflanka przecierana
- Zupa migdałowa
- Rozmaitości na parze
- Kruche ciasto z masą makową