- Tarta wiśniowa
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Mak z łamańcami
- Zupa cytrynowa
- Surówka z marchwi i jabłka
- Spaghetti z cukinią
- Makaron rozmaitości
- Napój różany
- Sorbet owocowy
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Kurczak z czereśniami
- Zupa z dyni
- Tarta brokułowa
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Barszcz czerwony
- Schab ze śliwkami
- Deser brzoskwiniowy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Ryba w sosie koperkowym
- Arabski chleb pita
- Słodkie kaszotto
- Kisiel owocowy
- Wołowina z fasolką szparagową
- Łagodne chili
- Kanapka z pastą jajeczną
- Botwina
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Ciasto do pizzy: kruche
- Naleśniki z sosem mornay
- Jajka faszerowane
- Ciasto na ptysie
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Ciasto-legumina z owocami
- Ziemniaki po bułgarsku
- Sałatka ryżowa z curry
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Mielona wołowina po chińsku
- Ciastka owsiane
- Racuchy drożdżowe
- Surówka z żurawinami i selerem
- Rulonik z warzywami
- Pomidorki sauté
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Knedelki z sandacza
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Zupa z soczewicy
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zupa krem z marchwi
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Miodek cebulowy
- Masa pomarańczowa
- Pascha II
- Budyniowa zupa malinowa
- Kurczak z marchewką i curry
- Babka drożdżowa III
- Tarta z brokułami lub z porami